Wij geloven erin dat kinderen het Leuk vinden Om te Leren en bieden hen in een driejarig traject de mogelijkheid hun horizon te verbreden en hun talenten te verkennen.

Dit doen wij de eerste 2 jaar door op zondag een programma met gastlessen aan te bieden. Inspirerende professionals uit het Arnhemse bedrijfsleven verzorgen de gastlessen voor de deelnemende jongeren van 10 t/m 14 jaar. De gastdocenten bieden de jongeren een kijkje in hun beroep en laten de jongeren ervaren wat hun beroep inhoudt. Dit met als doel de jongeren te inspireren en te motiveren om te blijven leren.

Het derde, afsluitende, jaar krijgt iedere jongeren een eigen buddy. Met de buddy stelt de jongere zelf een programma samen waarin het doel is: samen leren en plezier beleven, elkaars horizon verbreden en elkaars talenten verder ontdekken. Eens in de twee/drie weken ontmoeten ze elkaar en geven ze inhoud aan hun eigen programma; welke beroepen willen we nog verder verkennen? Welke ervaringen zouden we nog op willen doen? 

Missie: LeukOmteLeren biedt inspiratie en motivatie aan kinderen om te blijven leren voor een kansrijke toekomst voor kinderen voor wie dit geen vanzelfsprekendheid is.
Visie: weten wat je kunt en wat je wil, motiveert. Daarom biedt LeukOmteLeren een programma gericht op horizonverbreding en het verkennen van eigen talenten. De kennismaking met interessante mensen uit de samenleving en het bedrijfsleven zorgt ervoor dat de jongere een bredere blik krijgt op zijn mogelijkheden. LeukOmteLeren zorgt voor deze ontmoetingen door een werkwijze die naast deze verbreding van de omgeving, het talent van de jongere centraal zet en ontwikkelt. Jongeren en professionals inspireren elkaar hierbij.

In onderstaand filmpje, gemaakt door leerlingen van LeukOmteLeren, geven de leerlingen een beeld van wat zij doen bij de weekendschool.