De jongeren van groep K starten per september inmiddels al in hun derde jaar van LeukOmteLeren. Dit laatste jaar van hun LeukOmteLeren-traject staat in het teken van een individueel programma.

De jongeren hebben twee jaar lang 22 zondagen gastlessen van inspirerende professionals uit het Arnhemse bedrijfsleven gevolgd. In deze twee jaar hebben ze steeds meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid getoond. Dit jaar, in hun derde jaar: het buddyjaar, maken de jongeren samen met hun eigen buddy een eigen programma. Een programma speciaal voor henzelf waarin ze aan de slag gaan met vragen als: “Welke beroepen wil ik verder verkennen?”, “Welke talenten heb ik en waar kan ik die inzetten?” en ook dit jaar zullen ze hun horizon weer gaan verbreden door nieuwe ervaringen op te doen.

Ook de derdejaars hebben een eigen jaarcoördinator: Tess Assen, in samenwerking met Petra van der Heijden.
De jongeren maken weliswaar hun eigen programma, maar hebben ook een aantal gezamenlijke momenten in het buddyjaar. Een overzicht hiervan is te vinden onder het programma voor de derdejaars.

Benieuwd naar wat de derdejaars beleven? Geregeld bloggen zij of sturen zij een videoblog in. Beleef hun ervaringen hier mee.